Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.03.2019

Captain Marvel vliegt naar de top van de internationale box-office

door Vertigo

De negatieve recensies van trollen op Rotten Tomatoes hebben niks uitgehaald want Captain Marvel heeft er een Amerikaans openingsweekend van 153 miljoen dollar opzitten. Het totaal zou zelfs nog naar 157 miljoen dollar kunnen klimmen.

Dat is het op zes na beste debuut van een film in het Marvel Cinematic Universe en een beter resultaat dan de eerste twee Iron Man– en Captain America-films plus alle Thor– en Guardians of the Galaxy-films neerzetten. Enkel Black Panther, Iron Man 3, Captain America: Civil War en de drie Avengers-films scoorden hoger.

Bovendien beleefde Captain Marvel het op twee na beste openingsweekend in maart, na Batman v Superman: Dawn of Justice (166 miljoen dollar) en Beauty and the Beast (174,7 miljoen dollar). Het Amerikaanse publiek wist Captain Marvel duidelijk te smaken en gaf hem een A-CinemaScore.

Ook in de rest van de wereld verpletterde Captain Marvel de concurrentie. De globale teller staat momenteel op 455 miljoen dollar, het beste debuut aller tijden van een film met een vrouwelijk hoofdpersonage.

Het is tevens het op vijf na beste debuut in het algemeen en het op één na beste debuut van een superheldenprent. Avengers: Infinity War is met 630 miljoen dollar nog steeds de recordhouder.

In de VS kreeg de rest van de top vijf een klap. How to Train Your Dragon: The Hidden World zakte naar de tweede plaats met 14,7 miljoen dollar en Tyler Perry’s A Madea Family Funeral naar de derde met 12 miljoen dollar.

The Lego Movie 2: The Second Part bleef staan op de vierde plaats met 3,8 miljoen dollar. Tenslotte moest Alita: Battle Angel twee plaatsen inboeten en belandde op vijf met 3,2 miljoen dollar.

Apollo 11, een documentaire over de maanlanding, hield wel stand en zakte slechts 19 procent, goed voor 1,3 miljoen dollar en een tiende plek.

In arthousekringen maakte Gloria Bell met Julianne Moore indruk. De film liep in vijf bioscopen en bracht gemiddeld 30.955 op per zaal. Toch had Captain Marvel een beter gemiddelde van 35,499 dollar.

Bron: The Playlist

Lees meer over: