Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.09.2018

Captain Marvel-slechterik Ben Mendelsohn onthult meer over zijn personage

door Vertigo

Na Rogue One en Ready Player One heeft acteur Ben Mendelsohn alweer een schurkenrol in het verschiet. Hij werd namelijk gecast in Captain Marvel als Talos, de leider van het buitenaardse ras de Skrulls.

De film gaat over een oorlog tussen de Skrulls en hun gezworen vijanden de Kree. Captain Marvel (Brie Larson), die half Kree en half mens is, moet tussenkomen wanneer de Skrulls de spionnenorganisatie S.H.I.E.L.D. infiltreren. De aliens kunnen namelijk van gedaante veranderen.

Zo doet Mendelsohns personage zich voor als de baas van Samuel L. Jacksons Nick Fury. Buiten de hevige make-up maakte Mendelsohn een duidelijk onderscheid tussen de twee rollen. Als S.H.I.E.L.D.-agent hanteerde hij namelijk een Amerikaans accent en als Skrull bleef hij bij zijn natuurlijke, Australische tongval.

“Niet dat ik mijn hele land wil afschilderen als Skrulls,” zei hij, “maar ons accent heeft een zeker je ne sais quoi. De S.H.I.E.L.D.-versie klinkt dan weer als de voormalige Amerikaanse minister van defensie Don Rumsfeld.”

Mendelsohn beschreef de Skrulls verder als thrash metal. “We zijn stoer, brutaal en luidruchtig,” zei hij. “We zouden een waarschuwingssticker voor expliciete teksten moeten hebben.”

Het hele ras zou volgens de acteur echter misbegrepen zijn. “Ik ben ervan gaan houden,” zei hij. “Ik was mij er altijd al van bewust dat de Kree een stelletje schurken zijn. Welke idioot verklaart er nu ook de oorlog aan de Skrulls? Alsjeblieft, zeg. Ga hulp vragen aan Captain Marvel.”

Bron: /Film

Lees meer over: