Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.03.2019

Captain Marvel slaat allerlei superhelden-box-office-records aan diggelen

door Vertigo

Captain Marvel blijft scoren aan de box-office. In de Verenigde Staten eindigde het 21e avontuur van het Marvel Cinematic Universe voor de tweede week op rij op nummer één met 69 miljoen dollar.

Dat is 55 procent minder dan vorige week en goed voor een Amerikaans totaal van 266 miljoen dollar. Daarmee doet Brie Larsons superheldin het beter dan Captain America: The Winter Soldier (260 miljoen dollar), Doctor Strange (233 miljoen dollar) en Venom (214 miljoen dollar).

Ook in de rest van de wereld is Captain Marvel een hit. De teller staat inmiddels op 494 miljoen dollar waardoor de film Guardians of the Galaxy Vol. 2 (474 miljoen dollar), Deadpool (461 miljoen dollar) en Wonder Woman (409 miljoen dollar) overtreft.

Alles opgeteld bracht Captain Marvel al 760 miljoen dollar op, meer dan The Amazing Spider-Man (758 miljoen dollar) en Suicide Squad (747) miljoen dollar. Ook Guardians of the Galaxy (773 miljoen dollar) heeft hij bijna ingehaald.

Op de tweede plaats aan de Amerikaanse box-office kwam de animatiefilm Wonder Park binnen met 16 miljoen dollar. Ook de derde plek was voor een nieuwkomer, namelijk het romantische drama Five Feet Apart met 13 miljoen dollar.

How to Train Your Dragon: The Hidden World zakte van twee naar vier met 9,3 miljoen dollar en Tyler Perry’s A Madea Family Funeral van drie naar vijf met 8 miljoen dollar.

Tot slot debuteerde Rupert Wyatts Captive State met een teleurstellende 3,2 miljoen dollar op de zevende plaats. De sciencefictionfilm moest zelfs de komedie No Manches Frida 2 met 3,9 miljoen dollar voor laten gaan.

Bron: The Playlist

Lees meer over: