Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.04.2016

#Cannes2016: Jury’s vervolledigd

door Marijn Claeys

Nadat eerder al de voltallige jury van de Officiële Competitie werd bekendgemaakt, geeft het Filmfestival van Cannes nu ook de jury’s van de Un Certain Régard-, de Kortfilms en Cinéfondation-, en de Caméra d’Or-competities vrij.

Voorgezeten door de Zwitserse actrice Marthe Keller, bestaat de jury van de Un Certain Régard-sectie verder uit actrice en schrijfster Célinne Sallette, acteur Diego Luna en regisseur Ruben Ostlund. Die laatste won met het drama Force majeure in 2014 zelf nog de Un Certain Régard-competitie. De jury zal achttien films beoordelen en prijzen uitreiken op 21 mei.

De Japans regisseuse Naomi Kawase zit dit jaar de jury van de Kortfilm en Cinéfondation-sectie voor. Ze wordt bijgestaan door actrice Marie-Josée Croze, en regisseurs en scenaristen Radu Muntean, Jean-Marie Larrieu en Santiago Loza. Zij zullen onder andere de kortfilm-Gouden Palm voor kortfilms uitreiken.

De jury van de Caméra d’Or zal de beste debuutfilm in de verschillende competities van Cannes bekronen. Deze wordt geleid door regisseur Catherine Corsini en telt verder criticus Jean-Christophe Berjon, producer Alexander Rodnyansky, cinematograaf Jean-Marie Dreujou en Isabelle Frilley.

Bron: Variety

@MarijnClaeys