Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.03.2020

Cannes-directeur hoopt dat festival einde pandemie inluidt en het leven viert

door Vertigo

UPDATE

De beslissing om het filmfestival van Cannes af te gelassen zal op 15 april worden genomen, de dag voordat de selectie zou worden onthuld.

Nadat de Franse overheid alle bijeenkomsten van ruim honderd mensen verbood om het coronavirus tegen te gaan, liet het filmfestival van Cannes weten dat er eind april een beslissing genomen wordt of het evenement zoals gepland doorgaat van 12 tot en met 23 mei.

“De nieuwe beperking maakt deel uit van een plan dat hopelijk vruchten zal beginnen af te werpen in april,” zegt een woordvoerder van het festival. “Tegen dan zullen we weten of evenementen in mei, zowel in Cannes als elders, kunnen doorgaan.”

“We werken samen met de burgemeester van Cannes en het Centre national du cinéma et de l’image animée om het festival te laten doorgaan in de beste omstandigheden.”

Voor de maatregel werd aangekondigd hoopte Cannes-directeur Thierre Frémaux dat de pandemie tegen half mei zijn hoogtepunt zal bereikt hebben.

“We hebben een gezegde dat het filmfestival van Cannes de zomer inluidt,” zegt hij. “Laten we optimistisch en strijdvaardig blijven en zeggen dat Cannes het eerste evenement ter wereld zal zijn waar het leven terug wordt gevierd.”

Bron: The Playlist, IndieWire