Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.01.2018

Ook Call Me By Your Name-ster geeft salaris Woody Allen-film aan goede doelen

door Vertigo

Timothée Chalamet heeft aangekondigd dat hij zijn loon voor Woody Allens aankomende film A Rainy Day in New York zal weggeven. Eerder zei ook actrice Rebecca Hall al dat ze dat zou doen. Sinds Allens dochter, Dylan Farrow, getuigde over het seksueel misbruik van haar vader, nemen steeds meer sterren afstand van de regisseur.

De Call Me By Your Name-revelatie lichtte zijn beslissing toe op Instagram: “Ik heb tot nu toe altijd voor projecten gekozen waarbij ik in de voetsporen kon treden van acteurs die ik bewonder. Nu heb ik echter geleerd dat een goede rol niet de enige voorwaarde mag zijn bij het accepteren van werk. Dat is de laatste tijd nog duidelijker geworden toen er een beweging ontstond die een einde wilt maken aan onrechtvaardigheid, ongelijkheid en vooral aan stilte.”

“De voorbije interviews kreeg ik veel vragen over mijn beslissing van vorige zomer om met Woody Allen samen te werken,” gaat Chalamet verder. “Door contractuele verplichtingen mag ik hier echter niet rechtstreeks op antwoorden. Wat ik wel kan zeggen, is dit: ik wil zelf niets verdienen aan deze film en heb daarom besloten om mijn loon aan drie goede doelen te doneren: de Time’s Up-beweging, de anti-misbruikorganisatie RAINN en het LGBT-centrum in New York.” 

Bron: IndieWire