Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.08.2022

Bullet Train voert zwakke Amerikaanse box office aan

door Vertigo

Bullet Train bracht in zijn tweede weekend amper 13,4 miljoen dollar op aan de Amerikaanse bioscoopkassa’s. Dat was niettemin voldoende om de eerste plek te behouden. Geen van de drie nieuwkomers kon de bioscoopgangers namelijk echt bekoren.

Het beste brengt Halina Reijns Bodies Bodies Bodies het er nog vanaf. De film breidde na een beperkte release vorige week uit naar ca. 1300 bioscopen in het land en bracht 3,25 miljoen op. Een stuk minder verging het de thriller Fall. Die blijft steken op 2,5 miljoen dollar en haalt daarmee maar net de top tien. Ook Mack & Rita, met Diane Keaton in de hoofdrol, flopte. De film moet het stellen met 1,1 miljoen na drie dagen in de cinema.

Opvallend is dat Top Gun: Maverick opnieuw enkele plaatsen klimt en dit weekend de bronzen medaille claimt. De Tom Cruise-hit voegde nog maar eens 7,15 miljoen dollar toe aan zijn duizelingwekkende recette. Daarmee lijkt het erop dat de film op het einde van de rit de kaap van 700 miljoen dollar in Noord-Amerika zal ronden.

De volledige top tien:

  1. Bullet Train – 13,3 miljoen dollar
  2. DC League of Super-Pets – 7,17 miljoen dollar
  3. Top Gun: Maverick – 7,15 miljoen dollar
  4. Thor: Love and Thunder – 5,31 miljoen dollar
  5. Nope – 5,3 miljoen dollar
  6. Minions: The Rise of Gru – 4,9 miljoen dollar
  7. Where the Crawdads Sing – 4 miljoen dollar
  8. Bodies Bodies Bodies – 3,25 miljoen dollar
  9. Elvis – 2,6 miljoen dollar
  10. Fall – 2,5 miljoen dollar