Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.08.2022

Bullet Train snelt naar top Amerikaanse box office

door Vertigo

Actiefilm Bullet Train heeft een openingsweekend van 30,1 miljoen dollar achter de rug aan de Amerikaanse bioscoopkassa’s. Dat wordt gezien als een degelijke start voor de film met Brad Pitt als huurmoordenaar op een Japanse trein. De wereldwijde recette staat na één week op 62,4 miljoen dollar.

De enige andere film die dit weekend in première ging, deed het minder goed. Easter Sunday, een familiekomedie met de Amerikaans-Filipijnse komiek Jo Koy, bracht slechts 5,3 miljoen dollar op. Daarmee strandt de film op plek acht.

Na een teleurstellend openingsweekend moet DC League of Super-Pets genoegen nemen met de zilveren medaille in zijn tweede week. De animatiefilm verliest 52 procent inkomsten in vergelijking met vorig weekend. Het podium wordt vervolledigd door Jordan Peeles Nope. In totaal bracht de UFO-film al bijna 100 miljoen dollar in het laatje.

Opvallend dit weekend is ook dat Top Gun: Maverick voor het eerst niet in de top vijf te vinden is. Tom Cruise en zijn copiloten belanden op plek zes. De recette van de film is wel voldoende om een plekje te klimmen op de ranglijst van succesvolste films aller tijden in Amerika. Top Gun: Maverick staat in die lijst nu op nummer zeven.

De volledige top tien:

  1. Bullet Train – 30,1 miljoen dollar
  2. DC League of Super-Pets – 11,2 miljoen dollar
  3. Nope – 8,5 miljoen dollar
  4. Thor: Love and Thunder – 7,6 miljoen dollar
  5. Minions: The Rise of Gru – 7,1 miljoen dollar
  6. Top Gun: Maverick – 7 miljoen dollar
  7. Where the Crawdads Sing – 5,7 miljoen dollar
  8. Easter Sunday – 5,3 miljoen dollar
  9. Elvis – 4 miljoen dollar
  10. The Black Phone – 1,5 miljoen dollar

Bron: Box Office Guru