Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.12.2017

Bryan Singer ontslagen als regisseur van Queen-biopic

door Steven Tuffin

Enkele dagen nadat bekend raakt dat de shoot van de Queen-biopic Bohemian Rhapsody werd stilgelegd omdat Bryan Singer leed aan een ziekte, komt nu het nieuws dat de regisseur ontslagen werd wegens langdurige afwezigheid.

Blijkbaar botsten Singer en hoofdacteur Rami Malek, die Queen-frontman Freddy Mercury speelt, meermaals en gooide Singer bij het recentste incident zelfs met een voorwerp.

De geschillen werden bijgelegd, maar Singer kwam na de Thanksgiving-break niet meer opdagen, naar eigen zeggen omdat hij last heeft van posttraumatische stressstoornissen door de ruzies.

Wie Singer zal vervangen voor de rest van de shoot is nog niet duidelijk. Of de vele getuigenissen over zijn bedenkelijk gedrag jegens jonge acteurs hier iets mee te maken heeft, weten we ook niet.

Ondertussen heeft Singer van zich afgebeten met een statement waarin hij stelt dat hij de laatste dagen voor een zieke ouder aan het zorgen was. Dat was zo aangrijpend dat hij er zelf onderdoor was gegaan, voegt hij toe. Hij vindt het dan ook jammer dat Fox hem geen kans meer heeft gegeven.

Bron: THR