Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.07.2018

Brusselse arthouse-bioscoop Actor’s Studio sluit de deuren

door Vertigo

Na dertig jaar valt het doek over de Brusselse bioscoop Actor’s Studio. De kleine arthouse-cinema telde drie zalen en zat goed verstopt in het toeristische centrum van de hoofdstad.

Er zijn verschillende redenen voor de sluiting. Ten eerste wil hotel Arlequin Grand Place, waarmee de Actor’s Studio een gebouw deelt, uitbreiden. “De eigenaar van het hotel heeft ons voorgesteld om de cinema over te nemen en dat komt ergens wel goed uit,” zegt mede-uitbater Georges Jetter. “We verliezen immers geld omdat er te weinig bezoekers komen. Met 3,5 bezoekers per projectie raak je er niet.”

Dat laatste is meteen ook de tweede reden. Het centrum van Brussel is dan wel een toeristische trekpleister, maar daar schiet de Actor’s Studio niets mee op. “Voor de deur zijn altijd heel veel mensen,” zei Jetter, “maar dat zijn geen cinefielen.” Bovendien kreeg de bioscoop er een concurrent bij met de heropening van Cinema Palace op de Anspachlaan. “Dat zijn meteen vier bijkomende zalen voor arthouse films,” zegt Jetter. “Films die wij vroeger kregen, blijven nu vaak in de Palace.”

Bijgevolg is er ook geen budget om nieuwe, broodnodige apparatuur aan te schaffen en dus vindt dinsdag de laatste voorstelling ooit plaats.

Bron: BRUZZ

Lees meer over: