Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.06.2019

Brussels International Film Festival maakt programma 2019-editie bekend

door Vertigo

Van 20 tot 29 juni vindt in onze hoofdstad de tweede editie van het Brussels International Film Festival plaats. Te gast zijn onder meer regisseurs Michel Hazanavicius (The Artist) en Abel Ferrara (Bad Lieutenant) en ook de Belgische acteurs Émilie Duquenne (Rosetta) en Bouli Lanners (De rouille et d’os) zijn van de partij.

In afwachting van zijn nieuwe film Le prince oublié met Bérénice Bejo, Omar Sy en de Belgische acteur François Damiens komt Hazanavicius als eregast van het festival een retrospectieve van zijn filmografie voorstellen, met onder meer de vijfvoudige Oscarwinnaar The Artist.

Ook Ferrara zal een bloemlezing van oeuvre presenteren en Duquenne komt de twintigste verjaardag van Rosetta, de Gouden Palm-winnaar van Jean-Pierre en Luc Dardenne, vieren. Lanners zal dan weer zes films rond het thema klimaatsverandering introduceren.

Daarnaast vinden drie verschillende competities plaats: één voor Belgische films, één voor internationale en één voor Europese regisseurs. Eén van de deelnemers aan de Internationale Competitie is Elia Suleimans It Must Be Heaven, de openingsfilm van het festival en winnaar van de FIPRESCI-prijs voor Beste Film in competitie in Cannes.

Ten slotte worden ook een reeks Belgische films van het afgelopen jaar vertoond, waaronder Lukas Dhonts Cannes-prijsbeest Girl, en is er een speciale selectie ruimtefilms zoals Ron Howards Apollo 13, Alfonso Cuaróns Gravity en Damien Chazelles First Man te zien.

Bekijk het volledige programma hier.