Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2017

Deze Britse filmfiguur vervangt Bryan Singer als regisseur Queen-biopic

door Vertigo

Twentieth Century Fox heeft een nieuwe regisseur gevonden voor de Queen-biopic Bohemian Rhapsody. Eddie the Eagle-regisseur en Lock, Stock and Two Smoking Barrels-acteur Dexter Fletcher zal Bryan Singer vervangen nadat die de opnames zou hebben verwaarloosd.

Singer zou verschillende dagen afwezig zijn geweest op de set, waarop cameraman Newton Thomas Sigel de regie moest overnemen. Daarnaast botste hij ook met de cast. Hoofdacteur Rami Malek deed bij de studio zijn beklag over Singers onprofessionele houding en co-ster Tom Hollander stapte zelfs even op.

De regisseur had een verklaring voor zijn afwezigheid. Het zou niet goed gaan met zijn ouders en dat zou een tol eisen op zijn eigen gezondheid. De filmmaker beweert een rustperiode te hebben gevraagd aan Fox, maar die niet gekregen te hebben.

De studio hoopt nu dat Fletcher de laatste twee weken van opnames tot een goed einde kan brengen. De release van de film staat gepland op 25 december 2018.

Fletcher zelf hoopt dan weer dat dit een opstapje kan zijn naar andere muzikale projecten. Naar verluidt was hij al bezig aan de voorbereiding van biopics over The Kinks en Elton John.

Bron: The Playlist