Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.08.2020

Brit Daniel Kaluuya andermaal onder vuur voor vertolking Amerikaans personage

door Vertigo

Nadat hij onder meer van Samuel L. Jackson kritiek kreeg voor zijn rol in Get Out, ligt de Britse acteur Daniel Kaluuya ook onder vuur voor zijn rol als activist Fred Hampton in Shaka Kings waargebeurde drama Judas and The Black Messiah.

Volgens sommigen hadden beide rollen namelijk naar Amerikanen moeten gaan, maar wat Judas and The Black Messiah betreft, is King het daar alvast niet mee eens. Hij liet zich inspireren door het idee dat gekidnapte Afrikanen overal ter wereld terechtkwamen.

“We hebben veel meer met elkaar gemeen dan mensen denken,” zegt King, die zelf geboren is in de VS, maar Caraïbische roots en een Zuid-Afrikaanse naam heeft. “We hebben dezelfde dingen meegemaakt en ons allen verzet tegen blanke overheersing.”

Hampton was de voorzitter van de Black Panther Party in Chicago en volgens King waren de Black Panthers een heel internationale organisatie. “Ik dacht dus niet dat iemand bezwaar zou hebben tegen Daniels casting,” voegt hij eraan toe.

King geeft echter toe dat hij meer goede vrouwelijke rollen had kunnen schrijven. “Er zijn er twee heel belangrijke,” zegt hij, verwijzend naar de personages van Dominique Fishback en Dominique Thorne. “Ze zijn prominent aanwezig in de film en leverden geweldig werk.”

Bron: IndieWire