Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.02.2019

Brie Larson gaat voor gelijkheid tijdens selectie Captain Marvel-interviews

door Vertigo

Brie Larson is bezig met het promoten van haar superheldenfilm Captain Marvel en maakt er een punt van om met een zo inclusief mogelijke groep journalisten te praten.

Zo koos ze Keah Brown voor haar interview met het tijdschrift Marie Claire. Brown noemde het de grootste kans uit haar carrière. “Mindervalide journalisten krijgen normaal geen dergelijke opportuniteiten,” zei Brown.

“Een jaar geleden begon ik op te merken dat de filmpers grotendeels uit blanke mannen bestaat,” zei Larson. “Ik heb met Dr. Stacy Smith van het USC Annenberg Inclusion Initiative gesproken en zij heeft een onderzoek gevoerd dat mijn vermoedens bevestigde.”

“Vanaf toen heb ik ervoor gezorgd dat mijn persmomenten inclusiever verliepen,” vervolgde ze. “Uit interviews met Brown, filmcritica Valerie Complex en andere gekleurde vrouwen bleek dat ze geen gelijke kansen kregen. Als ik de verantwoordelijken erover aansprak, hadden ze allemaal een ander excuus.”

Larson wil haar rol in Captain Marvel en de bijbehorende roem gebruiken als een platform om genderongelijkheid aan te pakken. “Ik heb er veel privileges en macht door gekregen,” zei ze. “Hoewel ik mij er ongemakkelijk bij voel omdat ik er geen nood aan heb, stelt het mij in staat om voor mijzelf en anderen op te komen.”

In een nieuwe reclamespot van Captain Marvel maakt Larsons superheldin alvast duidelijk dat niemand haar moet zeggen wat ze wel en niet kan.

Bron: IndieWire, /Film

Lees meer over: