Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.01.2022

Brian Cox paste voor Pirates of the Carribbean-rol door afkeer voor Johnny Depp

door Vertigo

In oktober verscheen een fragment uit Brian Cox’ memoires Putting the Rabbit in the Hat, waarin de The Bourne Identity– en Succession-acteur schrijft dat Johnny Depp overroepen is. Uit een nieuw fragment blijkt dat Cox onder meer door zijn afkeer voor Depp een rol in de Pirates of the Caribbean-franchise liet liggen.

“Ik heb de rol van Governor Swann geweigerd,” schrijft Cox. “Die werd uiteindelijk gespeeld door Jonathan Pryce. De regisseur was Gore Verbinski, met wie ik had samengewerkt aan The Ring. Hij is een fijne kerel en ik denk dat ik mijn reputatie heb beschadigd door te passen.”

Pirates of the Caribbean zou me veel geld hebben opgebracht, maar van alle rollen was die van Governor Swann de ondankbaarste,” vervolgt hij. “Bovendien zou ik hem film na film hebben moeten spelen en alle andere leuke dingen die ik heb gedaan zijn misgelopen.”

“Op de koop toe is Pirates of the Caribbean de ‘Johnny Depp als Jack Sparrow’-show,” voegt Cox eraan toe. “De mensen vinden hem echter geweldig of vonden hem geweldig. Nu is hij uiteraard niet meer zo populair.”

Bron: IndieWire