Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.02.2022

Breekt The Batman franchiserecord aan Amerikaanse box office?

door Vertigo

Volgens de voorspellingen zal Matt Reeves’ The Batman tijdens zijn openingsweekend 135 tot 185 miljoen dollar opbrengen aan de Amerikaanse box office. Dat laatste zou de succesvolste start voor een Batman-film ooit zijn.

Het record staat momenteel op naam van Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice met 166 miljoen dollar, gevolgd door Christopher Nolans The Dark Knight met 160 miljoen dollar.

Hoewel The Batman een succes lijkt te worden en er reeds spin-off-reeksen rond de politie van Gotham City en Colin Farrells slechterik The Penguin in de steigers staan, is hoofdrolspeler Robert Pattinson niet zeker of er een sequel komt.

“Toen ik The Batman voor het eerst zag, voelde hij vanaf het eerste shot qua toon volledig anders aan dan de vorige Batman-films,” zegt Pattinson. “Het is een droevige en ontroerende film.”

“Hij vertelt een heel, heel ongewoon Batman-verhaal en ik kan me moeilijk inbeelden dat hij het begin is van een reeks,” vervolgt hij. “Uiteraard wordt er in dit soort films op het einde altijd naar een sequel gehint, maar daarbuiten voelt hij op een vreemde manier persoonlijk aan.”

Bron: Dark Horizons