Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.10.2019

Breaking Bad-acteur Aaron Paul neemt vrede met mislukte filmcarrière

door Vertigo

Zes jaar na het einde van de serie maakt Aaron Paul een comeback als Jessie Pinkman in El Camino: A Breaking Bad Movie. Intussen probeerde hij zonder success een filmcarrière uit de grond te stampen.

Na Breaking Bad speelde Paul mee in de gameverfilming Need for Speed en Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings. Beide films stelden teleur aan de box-office.

“Wanneer de reeks op zijn hoogtepunt was, kreeg ik allerlei aanbiedingen,” zegt Paul. “Eens je meespeelt in een commerciële film die niet aan de verwachtingen voldoet, ben je echter gedoemd.”

Nadat een aantal kansen door zijn vingers glipten, waaronder één film die een monsterhit werd, was Paul klaar om terug in de huid van Jesse te kruipen.

“Ik moest loslaten,” zegt hij. “Mijn vrouw was ervan op de hoogte en toen ze hoorde dat er een Breaking Bad-film kwam, sloeg ze haar armen om mij heen. Ze wist dat het een kans was om mijn vleugels terug uit te slaan.”

Zich opnieuw inleven in Jesse verliep van een leien dakje. “Ik herinnerde mij nog hoe hij zich voelde,” zegt Paul, “en het deed goed om zijn emoties te uiten. Ik beschouw Jesse als een gebroken ziel die nog meer afziet dan vroeger.”

Bron: IndieWire