Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.11.2021

Brandon Lee’s zus reageert op Halyna Hutchins’ dood

door Vertigo

Shannon Lee, die in 1993 haar broer Brandon verloor toen hij per ongeluk werd doodgeschoten tijdens de opnames van The Crow, heeft gereageerd op het gelijkaardige incident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins omkwam.

“Kunnen we acteurs verplichten een veiligheidstraining te volgen voordat ze een wapen hanteren op een filmset?” schrijft Lee in een essay. “Zo zouden ze zelf instaan voor hun veiligheid en die van de mensen op wie ze een wapen richten.”

“Is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de veiligheidsverantwoordelijke niet eveneens de tijd en het budget in het oog moet houden?” vervolgt ze. “Zo is er geen sprake van belangenvermenging of gemakkelijkheidsoplossingen.”

Verder vindt Lee dat er bij opnames van scènes met echte vuurwapens een ervaren en competente wapenspecialist zou moeten aanwezig zijn en dat enkel die persoon met de wapens zou mogen omgaan en ze aan de acteurs geven.

Tot slot suggereert ze ook om echte vuurwapens zoveel mogelijk te vermijden op sets. “Kunnen we dat als een innovatie in plaats van een straf beschouwen?” schrijft ze.

Lees het volledige essay hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: