Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.01.2020

Brad Pitt onthult dat hij stoned was tijdens rampzalige wereldpremière Fight Club

door Vertigo

Brad Pitt heeft in de WTF-podcast van acteur en stand-upcomedian Marc Maron onthuld dat hij en zijn tegenspeler Edward Norton stoned waren tijdens de wereldpremière van David Finchers Fight Club op het filmfestival van Venetië in 1999.

“De voorstelling was om middernacht en om één of andere reden vonden we het een goed idee om vooraf een joint te roken,” zegt Pitt. “We zaten op een balkon naast de festivaldirecteur. Het was allemaal heel formeel.”

“Niemand lachte met de eerste grap. Ook na de tweede bleef het muisstil. Er ging duidelijk iets verloren in de ondertiteling. Hoe meer het gebeurde, hoe grappiger Edward en ik het vonden. We begonnen als enige te lachen om onze eigen grappen.”

“De festivaldirecteur zat al de hele tijd te wrikkelen en wanneer Helena Bonham Carters personage zei ‘I haven’t been fucked like that since grad school‘ zag ik hem opstaan en zonder iets te zeggen weggaan. Daardoor begonnen we nog meer te lachen.”

Ook de wereldpremière van Finchers Se7en in New York twee jaar eerder verliep volgens Pitt niet van een leien dakje. “Toen de film gedaan was, zag ik de mensen rechtstaan en in stilte de zaal verlaten,” zegt hij.

“Ik keek naar Fincher en vroeg me af wat we in hemelsnaam verkeerd hadden gedaan,” vervolgt hij. “Wat mij betreft, was het namelijk een heel goeie film.”

Beluister de podcast hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: