Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.02.2018

Boyhood-regisseur Richard Linklater werkt aan mysterieus project

door Vertigo

Het nieuws raakte wat ondergesneeuwd naar aanleiding van het awardseizoen, maar Boyhood-regisseur Richard Linklater maakte op het einde van vorig jaar bekend dat hij aan een nieuwe film werkt. Die zal zich afspelen in Houston afspelen tijdens de zomer van 1969. Het verhaal zal door kinderogen verteld worden en de soundtrack zal regionale hits uit die tijd bevatten.

Veel meer is er nog niet over bekend, al lijkt het erop dat de film zal draaien rond de maanlanding. “Er gebeurde toen heel veel in Houston,” zei Linklater. “Je had er NASA, het gigantische medisch centrum en het nieuwe sportstadion Astrodome. De sfeer was er vergelijkbaar met die van een commune. Je had veel kinderen wiens ouders bij NASA aan hetzelfde project werkten.”

De filmmaker wil zich ook onderdompelen in amateurbeelden uit die periode. Zo deed hij al een oproep om foto’s of camerabeelden van Houston uit die tijd op te sturen. De film zou in 2019 in de zalen moeten komen, dat is vijftig jaar nadat Apollo 11 op de maan landde.

Bron: The Playlist

 

Lees meer over: