Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.11.2018

Boyhood-Oscarwinnares Patricia Arquette botst nog steeds op loonkloof

door Vertigo

Patricia Arquette won in 2014 de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Boyhood en kaartte in haar speech de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan. Vier jaar later heeft ze nog geen verandering gezien.

“Ik heb verschillende jobs laten liggen omdat ik slechte deals kreeg voorgeschoteld,” zei de actrice. “Het komt er op neer dat ik niet hetzelfde werd aangeboden als een man en dat vond ik niet kunnen.”

Voor een recent, niet nader genoemd project zou ze een aandeel in de uiteindelijke winst krijgen, maar op het einde van de rit zou haar mannelijke tegenspeler meer verdiend hebben. Toen ze dezelfde deal vroeg, werd ze afgewezen. “Door de structuur van het aanbod zou ik nooit een cent gezien hebben,” zei Arquette. “Wat een onzin.”

De actrice zou wel een positieve invloed gehad hebben op anderen. Zo zou ze door een vrouw zijn aangesproken die dankzij haar om een gelijk loon had gevraagd op haar werk. “Ze was even oud als ik of iets ouder,” zei Arquette, “en zal er wellicht financieel beter voorstaan wanneer ze met pensioen gaat. Haar hele leven is veranderd. Ik heb van veel vrouwen gelijkaardige verhalen gehoord.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: