Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2017

Boss Baby kruipt naar Amerikaanse box-office-top

door Jolien Van Roelenbosch

Hoewel Beauty and the Beast het nog steeds goed doet in de Amerikaanse zalen, is de film dit weekend wel van de troon gestoten door de animatiefilm Boss Baby.

Het Disney-sprookje had nochtans nog een opbrengst van 48 miljoen dollar, maar de Dreamworks-baby versloeg dat cijfer nipt met een bedrag van 49 miljoen dollar in zijn openingsweekend. Daarmee doet de film het een pak beter dan de voorspelde 30 miljoen dollar.

Boss Baby pakt uit met een indrukwekkende stemmencast waaronder Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow en Tobey Maguire. Daarnaast is de regie in handen van Tom McGrath die ook verantwoordelijk was voor de populaire Madagascar-franchise.

Ghost in the Shell lijkt dan weer te lijden onder de whitewashing-controverse. De film met Scarlett Johansson heeft dit weekend slechts 19 miljoen dollar opgebracht, terwijl deze 110 miljoen dollar kostte. In de rest van de wereld bracht Ghost in the Shell slechts 40 miljoen dollar op.

De top vijf wordt verder aangevuld door Power Rangers en Kong: Skull Island die 14,5 miljoen dollar en 8,8 miljoen dollar opbrachten.

The Zookeeper’s Wife, met Jessica Chastain en onze eigen Johan Heldenbergh, kreeg een limited release op 541 locaties en bracht maar liefst 3,3 miljoen dollar op. De cijfers zijn zo goed dat Focus Feautures de film nu in dubbel zoveel zalen wil uitbrengen.

Bron: Variety