Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.11.2020

Borat 2-componist wil racistisch liedje Wuhan Flu opvoeren tijdens Oscars

door Vertigo

Borat Subsequent Moviefilm-componist Erran Baron Cohen, de broer van hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen, hoopt dat het racistische liedje Wuhan Flu genomineerd wordt voor een Oscar zodat het live kan opgevoerd worden tijdens de ceremonie.

Wuhan Flu werd gezongen door een vermomde Borat tijdens een rechtse rally en is acht tot negen minuten lang, zodat Sacha het zo lang mogelijk kon zingen voordat hij werd onderbroken.

Hoewel hij denkt dat een liveopvoering van Wuhan Flu de interessantste Oscarceremonie ooit zou opleveren, ziet Erran een probleem. “Het is een racistisch liedje, waarin het racisme van mensen aan de kaak wordt gesteld,” zegt hij.

“Ik denk echter dat we gemakkelijk de tekst kunnen veranderen,” vervolgt hij. “Het zou grappig zijn als we een speciale en gepastere versie maken. Wie weet wat er tegen dan allemaal is veranderd en waar we het over kunnen hebben.”

Verder zegt Erran dat hij zich voor de scène waarin Borats dochter Tutar (Maria Bakalova) Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani interviewt, liet inspireren door horrorfilms.

“We benaderden de scène als een horrorfilm, waarin het monster Rudy’s penis is,” zegt Erran. “Ik heb een soort eng geluid gebruikt dat volgens mij heel goed past.”

Bron: IndieWire