Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.12.2020

Bong Joon Hoo tipt zijn Okja-acteur Steven Yeun voor historische Oscarnominatie

door Vertigo

Bong Joon Hoo’s Parasite schreef dit jaar geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor Beste Film te winnen. Nu denkt Bong dat er volgend jaar opnieuw Oscargeschiedenis kan worden geschreven.

Volgens Bong maakt zijn Okja-acteur Steven Yeun namelijk kans om voor zijn rol in Lee Isaac Chungs Minari als eerste Aziatische-Amerikaan een Oscarnominatie te krijgen voor Beste Acteur.

“Het zou veel betekenen als Steven als eerste Aziatische-Amerikaan wordt genomineerd,” zegt Bong. “Ik zou hem echter eerst en vooral feliciteren als acteur en als mens. De rest is bijkomstig.”

Bong voegt eraan toe dat Yeun een heel veelzijdige acteur is. “Soms komt hij heel gewoon over en soms straalt hij enorm veel mysterie en geheimzinnigheid uit.”

“In Lee Chang-dongs Burning gaf hij heel goed weer hoe gespannen zijn mysterieuze en cynische personage was en in Minari schetste hij een realistisch portret van een vader met een zware last op zijn schouders,” vervolgt Bong.

Yeun zelf vind het jammer dat er nog nooit eerder een Aziatische-Amerikaan werd genomineerd voor Beste Acteur en weet niet of hij de eerste wil zijn.

“Het zou geweldig zijn om het glazen plafond te breken, maar ik wil niet opgaan in het moment,” zegt Yeun. “Ik ben trots op het feit dat ik Aziatisch-Amerikaans ben, maar ik probeer vooral mijn eigen pad te vinden en trouw te blijven aan mezelf.”

Bron: IndieWire