Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.03.2019

Bondgirl Eva Green mengt zich in het James Bond-genderdebat

door Vertigo

Bond 25 wordt de zwanenzang van Daniel Craig als 007 en dus wordt er al luidop gespeculeerd over zijn opvolger. Volgens sommigen is de tijd rijp voor een vrouwelijke James Bond, maar ex-Bondgirl Eva Green vindt van niet.

“James Bond moet een man blijven,” zei de Casino Royale-ster. “Het zou nergens op slaan moest hij een vrouw zijn. Vrouwen kunnen verschillende personages, actie- en superhelden spelen, maar niet Jane Bond.”

Ook The Favourite-actrice Rachel Weisz is van die mening. “Ian Fleming heeft James Bond geschreven als een man en het personage verhoudt zich op een bepaalde manier tot vrouwen.”

“Waarom geen eigen verhaal bedenken in plaats van op andermans schouders te rusten en vergeleken te worden met alle mannelijke voorgangers? Vrouwen zijn fascinerend en interessant en verdienen hun eigen verhalen.”

Green had aanvankelijk haar bedenkingen bij het spelen van Bond girl Vesper Lynd. “Ik wou geen bimbo zijn,” zei ze. “Nu worden Bondgirls ander gezien. Ze zijn intelligent, gevat en fascinerend.”

“Ik hield van Vesper,” vervolgde ze. “Ze veroverde als enige Bonds hart en had een grote impact op zijn leven.”

Bron: IndieWire