Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.04.2018

Bollywood-ster Priyanka Chopra greep naast een Hollywood-hoofdrol door haar huidskleur

door Vertigo

Priyanka Chopra heeft haar hart gelucht over de ongelijke kansen voor vrouwen in Bolly- én Hollywood. De Indische actrice uit Seth Gordons Baywatch merkte op dat zowel in haar thuisland als in de Verenigde Staten actrices steevast minder betaald worden dan acteurs. Er is wel een opmerkelijk verschil.

“In India zegt men vlakaf dat je als vrouw minder waard bent dan een man,” zegt Chopra. “In Amerika is iedereen bang om iets verkeerds te zeggen, maar doen ze het toch.”

Ook als minderheid heeft Chopra het niet altijd gemakkelijk. “Onlangs werd ik geweigerd voor een rol omdat ik niet het juiste ‘lichaam’ had. Ik vroeg aan mijn agent of ik niet slank of gespierd genoeg was, maar het kwam er op neer dat men een blanke actrice wilde.”

De oplossing ligt volgens Chopra bij het publiek. “Omdat films met vrouwen in de hoofdrol minder opbrengen, zijn er minder kansen voor actrices. Het publiek zou zich meer moeten openstellen voor vrouwelijke personages. Daarvoor moeten men wel eerst in het dagelijkse leven anders naar vrouwen gaan kijken.”

Bron: EW