Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2018

Bohemian Rhapsody is queen van de Amerikaanse box-office

door Vertigo

Bohemian Rhapsody is nog maar eens een nummer één-hit geworden met 50 miljoen dollar aan de Amerikaanse box-office.

Nochtans lagen de verwachtingen een stuk lager, namelijk tussen de 35 en 40 miljoen dollar, en waren ook de critici niet unaniem positief. Het publiek wist de Queen-biopic echter te smaken en gaf hem een A-CinemaScore.

Hoewel Disney de tweede plek veroverde, bracht Het Huis Van De Muis het er minder glansrijk van af. The Nutcracker and the Four Realms streek in het openingsweekend slecht 20 miljoen dollar op, terwijl het budget geschat wordt op 120 miljoen dollar. Ook in dit geval houden pers en publiek er een andere mening op na. De film heeft een Rotten Tomatoes-score van 34 procent en een B+-CinemaScore.

Op de derde plaats staat een derde nieuwkomer: Tyler Perry’s Nobody’s Fool met Girls Trip-ster Tiffany Haddish. De komedie streek 14 miljoen dollar op, minder dan voorbije films van de regisseur en actrice. Aangezien de film maar 19 miljoen dollar kostte, hoeven beide zich echter geen zorgen te maken.

Naast Bohemian Rhapsody staat er nog een muzikale film in de top vijf, namelijk Bradley Coopers A Star Is Born. De Oscarfavoriet blijft het goed doen en telde er nog eens 11,1 miljoen dollar bij. In de Verenigde Staten komt stilaan de kaap van de 200 miljoen dollar in zicht.

Halloween zakte na de gelijknamige feestdag van de eerste naar de vijfde plaats met 11 miljoen dollar. In Amerika alleen al bracht de film 150 miljoen dollar in het laatje, dus van een flop is geen sprake.

Nadat hij het beste gemiddelde per scherm van het jaar neerzette, werd Luca Guadagnino’s Suspiria-remake in 300 extra zalen uitgebracht en hield daar een 964.722 dollar aan over. Op zaterdag daalde het bezoekersaantal met 39 procent en dat voorspelt mogelijk onheil.

Het beste gemiddelde van de week was voor Joel Edgertons Boy Erased met 220.000 dollar verdeeld over vijf bioscopen. Ook A Private War met Rosamund Pike deed het niet slecht en haalde 72.000 dollar binnen in vier zalen.

Felix van Groeningens Beautiful Boy speelt ondertussen in 540 bioscopen en streek nog eens 1,4 miljoen dollar op. Het gemiddelde per zaal is ook amper gezakt sinds vorige week, wat betekent dat er interesse is in het verhaal van een drugsverslaafde jongen (Timothée Chalamet) en zijn vader (Steve Carell). De Amerikaanse teller staat momenteel al op 3,2 miljoen dollar.

Bron: The Playlist, IndieWire

Lees meer over: