Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.02.2018

Boek overleden horrorlegende George A. Romero wordt afgewerkt

door Vertigo

Horrorregisseur George A. Romero verrichte baanbrekend werk met zombiefilms als Night of the Living Dead en Dawn of the Dead en bleef actief aan horrorverhalen werken tot hij vorig jaar overleed. Zijn laatste project was de zombieroman The Living Dead, maar die heeft hij nooit kunnen afwerken.

Nu heeft Daniel Kraus aangekondigd dat hij de roman zal afmaken. De schrijver werkte onlangs nog aan de romanversie van The Shape of Water en schreef al enkele horrorboeken. Hij gaf mee hoe hij dit project zal aanpakken: “Een deel van het boek is klaar om uit te brengen, maar het andere deel is veel vluchtiger geschreven. Dat moest duidelijk nog afwerkt worden. Dat zal ik nu doen, maar dat is maar de helft van mijn werk.”

“De andere helft draait rond het onderzoek naar George zelf. Ik ga niet alleen al zijn interviews herlezen en zijn werk bestuderen, maar ga mij ook onderdompelen in de kunst waar hij van hield. Door zijn favoriete films, opera’s en albums te bestuderen, hoop ik dezelfde inspiratie als hem te vinden. Ik ga de thematische en structurele aspecten van die werken onderzoeken en ze in het boek implementeren. Het zal niet hetzelfde zijn als George naast mij hebben, maar het is het dichtst dat ik daarbij in de buurt kan komen. Ik zal er elk moment van koesteren.”

Zoals het andere werk van Romero zal de roman het zombiegenre combineren met sociaal commentaar. Het verhaal zal zich over drie tijdspannes afspelen en draaien rond een nucleaire onderzeeër. Het boek zou in de herfst van 2019 in de rekken moeten liggen.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: