Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2019

Blumhouse onthult aanpak van hun Universal monsters-make-over

door Vertigo

Na het mislukken van The Mummy en hun Dark Universe gaat Universal in zee met Blumhouse om hun klassieke filmmonsters nieuw leven in te blazen. Het eerste wapenfeit van de samenwerking wordt een remake van The Invisible Man door Insidious: The Last Key-regisseur Leigh Whannell.

Blumhouse-hoofd Jason Blum is alvast niet van plan om de strategie van het Dark Universe te volgen. “We gaan geen reeks films uitstippelen en dan op zoek gaan naar ideeën en regisseurs,” zei hij. “Leigh had gewoon een spectaculair voorstel voor een Invisible Man-remake en Universal zag het zitten.”

“Het wordt een Blumhouse-versie van The Invisible Man met een kleiner budget,” vervolgde hij. “De film zal niet op special effects, CGI of stunts berusten, maar op de personages. Hij is beklijvend, spannend, gedurfd, fris en past dus perfect bij ons bedrijf.”

Blum sluit echter niet uit dat er sequels en eventueel een filmuniversum komen. “We zijn er nog niet helemaal uit,” zei hij, “maar we hebben enkele Dark Universe-scripts bekeken en staan er voor open.”

Inmiddels heeft Punisher: War Zone-regisseuse Lexi Alexander een idee voor een The Mummy-remake voorgesteld aan Universal. In haar film zou de mummie niet rusten tot hij alle Egyptische objecten die door het westen gestolen werden, heeft teruggevonden.

Bron: /Film