Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.07.2016

Blair Witch-sequel duikt op uit het niets

door Steven Tuffin

San Diego Comic-Con is een jaarlijks event waar tal van films en series een first of extended look krijgen. Maar ook avant-premières maken deel uit van het gebeuren. Eentje daarvan was die van The Woods, de nieuwe film van Adam Wingard, de regisseur die met You’re Next en The Guest het nodige genrekrediet verzameld heeft.

In de zaal werd echter plots duidelijk dat The Woods eigenlijk het derde deel van de Blair Witch-franchise is dat Wingard en zijn team in volle verborgenheid draaiden. Acteurs wisten niet voor welke film ze auditie deden en een deel van de crew kreeg een fake script in de handen gestopt.


Wingard liet ondertussen weten dat hij ontzettend blij is met hoe alles verliep. Dat Hollywoodstudio Lionsgate hem vroeg, verrukte hem als superfan van het origineel. Bovendien barstte hij van de ideeën die de matige sequel links liet liggen. En ook het heimelijke aspect van het productieproces, sprak hem aan.


The Blair Witch Project was een horror-mockumentary die in 1999 de bioscoopbeleving volledig op zijn kop zette – bekijk deze video voor meer info rond het fenomeen. Het verhaal draait rond drie filmstudenten die verdwenen nadat ze de bossen introkken om een docu te maken over de heks uit de titel.

blair-witch-project


Blair Witch
volgt de jongere broer van een van de personages. Samen met een stel vrienden en kennissen trekt hij naar het bos waar zijn zus in rook opging om uit te zoeken wat er met haar gebeurd is. Aan de trailer te zien, komt hij dat te weten en meer. Veel meer.

Na de screening regende het reacties op Twitter:

Blair Witch speelt vanaf 16 september in de Amerikaanse zalen. Een Belgische releasedatum is (nog) niet bekend.

Bron: EW

@Waanzinema

&nbs