Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.08.2017

Wordt Blade Runner 2049 de langste blockbuster sinds Interstellar?

door Freek Lauwers

Update: ondertussen liet Sony Pictures Belgium weten dat de film officieel 152 minuten duurt.

Blade Runner 2049 heeft zijn eerste vertoningen achter de rug en bronnen vertellen dat de sequel meer dan de tweeënhalf uur duurt. Sony Rusland lijstte de film bovendien op met een duur van 163 minuten.

 

De gemiddelde blockbuster duurt de laatste tijd wel vaker meer dan twee uur, maar 163 minuten is echt uitzonderlijk lang. De laatste blockbusters die langer duurden waren Christopher Nolans Interstellar en Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey met 169 minuten.

Nog wat vergelijkingen: Marvels langste film tot nu toe is Captain America: Civil War (147 minuten), de originele Blade Runner duurde 117 minuten, de enige andere major releases van de voorbije jaren die langer duurden waren Martin Scorseses The Wolf of Wall Street (179 minuten) en Quentin Tarantino’s The Hateful Eight (168 minuten). Blade Runner 2049 zal dus langer zijn dan The Revenant (156 minuten) en Silence (161 minuten).

Denis Villeneuve vertelde tijdens Comic-Con in juli dat de film ongeveer tweeënhalf uur zou duren, mar de regisseur zat toen nog in de montagecel te werken aan de film. Het lijkt er dus op dat hij het niet over zijn hart kreeg om bepaalde scènes te knippen.

Bron: IndieWire