Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.10.2018

Blade Runner 2049-dagboek onthult alternatieve titel, Harrison Fords inspraak en andere weetjes

door Vertigo

Producente Cynthia Yorkin hield een dagboek bij op de set van Denis Villeneuves Blade Runner-sequel en daaruit blijkt dat de film niet altijd Blade Runner 2049 heette, maar op een gegeven moment Blade Runner: Time to Live.

De alternatieve titel verwijst naar “Time to die.”, een citaat uit de eerste film, en de plot van het vervolg. Daarin komt Ryan Goslings K er namelijk achter dat één van de klonen waar het verhaal over gaat een kind ter wereld bracht. “De titel hint naar wat er te gebeuren staat,” schreef Yorkin. “De replicants in het origineel kregen nooit de kans om hun eigen leven te leiden. Het is een gelaagde en poëtische hommage.”

Hoewel Sony het een goeie titel vond, verkoos de studio Blade Runner 2051 en later Blade Runner 2049, toen beslist werd dat de film zich 30 jaar na de eerste zou afspelen.

Volgens Yorkin had Ridley Scott, de regisseur van Blade Runner, bezwaar tegen één specifiek aspect van K’s woonst. Hij vond de projector waardoor de holografische Joi tot leven kwam namelijk storend en had liever iets in de vorm van een afstandsbediening gezien. Zo’n toestel wordt later gebruikt om Joi mobieler te maken.

Ook acteur Harrison Ford had één puntje van kritiek. In een bepaalde scène wordt zijn personage Deckard door Luv weggevoerd en Ford wilde dat hun gesprek vereenvoudigd werd. Uiteindelijk zegt hij enkel “Waar breng je mij heen?” waarop zij antwoordt: “Naar huis.”

Hoewel de film niet in chronologische volgorde werd gedraaid, stemde Fords laatste draaidag overeen met Deckards laatste verschijning in de film. “Vandaag was een emotionele dag,” schreef Yorkin in haar dagboek. “Iedereen was aan het wenen en applaudisseren. Ik heb afscheid genomen van Harrison. Hij is zo opgetogen met Denis, Ryan, Roger Deakins en de hele ervaring.”

Lees het volledige dagboek hier.

Bron: IndieWire