Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.09.2022

Blade-reboot moet op zoek naar nieuwe regisseur

door Vertigo

Marvel laat weten dat Bassam Tariq niet langer als regisseur verbonden is aan Blade. De opnames voor de reboot van de vampierenfilm zouden normaal gezien in november al van start gaan. Of die datum nog steeds gehaald wordt, en wie Tariq vervangt, is nog niet duidelijk.

“Omwille van voortdurende veranderingen in ons productieschema is Bassam niet langer in staat Blade te regisseren”, zegt Marvel in een persbericht. “Hij blijft wel betrokken als uitvoerend producent. We appreciĆ«ren Bassams talent en al het werk dat hij al in Blade gestoken had.”

“Het was een eer om samen te werken met de prachtige mensen bij Marvel”, verklaart Tariq. “We slaagden erin een topcast en een schitterende filmploeg samen te brengen. Ik kijk al uit naar de richting die de film uitgaat onder leiding van een nieuwe regisseur.”

Tweevoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali vertolkt in Blade de rol die eerder in drie films door Wesley Snipes gespeeld werd. Momenteel staat de film nog steeds op de releasekalender voor november 2023.

Bron: THR

Lees meer over: