Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.03.2021

Black Widow-releasestrategie wordt last minute-beslissing

door Vertigo

CEO Bob Chapek heeft onthuld dat Disney pas op het laatste moment zal beslissen of Black Widow zijn releasedatum begin mei behoudt of wordt uitgesteld.

“De situatie en de omstandigheden zijn heel veranderlijk,” zegt Chapek. “Een paar weken geleden waren de bioscopen in New York en Los Angeles nog niet open en nu plots wel.”

Volgens Chapek hangt de beslissing over de releasedatum van Black Widow af van de box-officecijfers in de komende maand. Hij hint ook dat de film net als Raya and the Last Dragon tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+ zou kunnen verschijnen.

“We zijn een voorstander van het exclusieve bioscoopwindow en vinden het belangrijk voor het opbouwen van onze franchises,” zegt Chapek. “Er zijn echter ook andere manieren om films uit te brengen. We zullen zien wat er gebeurt.”

Terwijl Disney de kat uit de boom kijkt, heeft Sony de Amerikaanse bioscooprelease van zijn Marvel-film Venom: Let There Be Carnage van 25 juni naar 17 september uitgesteld.

De Venom-sequel zou het op 25 juni tegen F9 aka Fast & Furious 9 opnemen en komt nu op dezelfde dag als Death on the Nile en The Boss Baby: Family Business uit.

Bron: Deadline, Variety