Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.07.2019

Meer info Black Widow-solofilm gelost

door Vertigo

Na afloop van het panelgesprek rond de film op San Diego Comic-Con is de cast van Black Widow dieper ingegaan op het soloavontuur rond Scarlett Johanssons Natasha Romanoff.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War waarin Natasha van team Iron Man overloopt naar team Captain America en vervolgens op de vlucht slaat.

“Ze is helemaal alleen en kan nergens heen,” zei Johansson. “Bovendien ligt ze met zichzelf in de knoop en wordt ze geconfronteerd met wie ze is.”

Johansson krijgt in de film versterking van onder meer Florence Pugh als Yelena Belova, David Harbour als Alexei Shostakov aka de Red Guardian en Rachel Weisz als Melina Vostokoff aka de Iron Maiden.

“In navolging van Captain America creëerden de Soviets tijdens de Koude Oorlog hun eigen supersoldaat genaamd de Red Guardian,” zei Harbour. “Het is een heel gelaagd en eigenzinnig personage.”

Weisz’ Melina onderging hetzelfde trainingsprogramma als Natasha en Yelena, maar vijf keer in totaal. “Ze is een heel ervaren spion en huurmoordenaar,” zei de actrice, “en nauw betrokken bij een wetenschappelijk experiment waarover ik niks kan verklappen.”

Tot slot zal Black Widow het opnemen tegen de slechterik Taskmaster. Hij beschikt in de Marvel-comics over fotografische reflexen waardoor hij de gevechtsstijl van zijn tegenstanders kan imiteren.

Bekijk een eerste schets van Black Widow vs. Taskmaster hieronder:

Bron: EW