Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.12.2020

Black Widow-actrice Florence Pugh en meer gecast in Hawkeye-reeks

door Vertigo

Naast hoofdrolspelers Jeremy Renner en Hailee Steinfeld heeft Marvel Studios zes nieuwe namen toegevoegd aan de cast van de tv-reeks Hawkeye voor Disney+, waarvan de opnames onlangs zijn begonnen.

Florence Pugh zal een comeback maken als haar Black Widow-personage Yelena Belova en Vera Farmiga (The Conjuring) zal Eleanor Bishop vertolken. Zij is de moeder van Steinfelds Kate Bishop, aan wie Hawkeye (Renner) de fakkel zou doorgeven.

Daarnaast zal Fra Fee (Les Misérables) gestalte geven aan Kazi, wellicht een afkorting van Kazimierz Kazimierczak aka de slechterik Clown. Hij nam het tegen Hawkeye op in de gelijknamige comicreeks.

Tony Dalton (Better Call Saul) kruipt dan weer in de huid van Jacques Duquesne aka Swordsman, een mentor van Hawkeye die in de comics afwisselend als held en schurk opduikt.

Verder zal nieuwkomer Alaqua Cox de dove indiaanse superheldin Maya Lopez aka Echo spelen. Zack McClarnon (Fargo) zal te zien zijn als William Lopez, waarschijnlijk een variant op Lopez’ vader uit de comics Willie ‘Crazy Horse’ Lincoln.

Bron: Variety