Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.10.2015

Black verovert publieksprijs Film Fest Gent

door Jimmy Van der Velde

Black van Adil El Arbi & Bilall Fallah heeft de Port of Ghent Publieksprijs van het Film Fest Gent gewonnen. Aan de prijs is een distributiepremie van 5.000 euro verbonden.

Black kon bij het festivalpubliek op de hoogste appreciatie rekenen. Zaterdag, net voor het einde van het Film Fest Gent, stond de film op kop met een gemiddelde score van 4,8 op 5 en eindigde zo voor films als Benny Vandendriessches Bobbejaan (4,73/5) en de lange animatiefilm Phantom Boy (4,71/5).

Na de geslaagde wereldpremière van Black in Toronto en uitverkochte vertoningen tijdens het Film Fest Gent deze maand, reist de tweede speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah in november ook naar de Estse hoofdstad Talinn. Daar wordt de film in Officiële Competitie vertoond op het Black Nights Film Festival (13-29 november). KFD brengt de film vanaf 11 november bij ons in de zalen.

Black is het verhaal van de 15-jarige Mavela. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een jongen van een rivaliserende Brusselse bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde. De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi.

Bron: VAF