Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.11.2022

Black Panther: Wakanda Forever-ster blikt terug op traumatiserend setongeval

door Vertigo

Letitia Wright is in Black Panther: Wakanda Forever te zien als Shuri, de zus van de overleden T’Challa aka Black Panther. Onlangs onthulde ze dat ze nog steeds aan het bekomen is van een ingrijpend ongeval tijdens de opnames van de Black Panther-sequel.

Wright werd naar het ziekenhuis gebracht nadat ze van een mobiel platform waarop een motorfiets gemonteerd staat geslingerd werd. Het voertuig reed tegen een middenberm, waardoor de motorfiets waar Wright opzat omviel. Ze hield er een gebroken schouder en een hersenschudding aan over.

De gevolgen van het ongeval zorgden voor een opnamepauze van november 2021 tot januari 2022. En ondertussen kampt Wright nog altijd met de nasleep van de gebeurtenis: “Ik ben alles nog steeds aan het verwerken met therapie. Het was echt traumatiserend.”

Met behulp van een medisch team kon Wright haar scènes afmaken: “Ik ben ontzettend fier op mezelf, op regisseur Ryan Coogler en het ganse team voor het doorzettingsvermogen en het trotseren van alle obstakels op onze weg opkwamen. Toen het filmen afgerond was, heb ik gehuild als een baby.”

Bron: Variety