Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.11.2020

Opnames Black Panther II krijgen nieuwe startdatum en meer Marvel-updates

door Vertigo

De opnames van Black Panther II zouden oorspronkelijk van start gaan in maart volgend jaar, maar werden door het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman uitgesteld. Nu wordt bericht dat ze in juli volgend jaar zullen beginnen.

Hoe de hoofdrol precies zal worden ingevuld, is onduidelijk, maar de Mexicaanse acteur Tenoch Huerta (Narcos: Mexico) zou gecast zijn als een slechterik.

Verder zou Letitia Wright terugkeren als Shuri, Lupita Nyong’o als Nakia, Winston Duke als M’Baku en Angela Bassett als Ramonda. Volgens sommigen zal Wright een grotere rol spelen in de sequel.

Volgend jaar gaan ook de opnames van Taika Waititi’s Thor: Love and Thunder, Peyton Reeds Ant-Man-threequel en James Gunns Guardians of the Galaxy-threequel van start.

Voor de Thor-fourquel zou een uitgebreide cast worden samengesteld, waardoor hij zou aanvoelen als een vijfde Avengers-film. Naast Chris Hemsworths Thor, Tessa Thompsons Valkyrie en Chris Pratts Star-Lord duiken er dus mogelijk nog Avengers in op.

Daarnaast is Marvel op zoek naar een scenarist voor de Blade-reboot met Mahershala Ali en bezig met tal van series voor Disney+. Eén insider beweert dat de tv-reeksen Marvels prioriteit zijn omdat zijn filmdivisie ondertussen een goed geoliede machine is.

De eerste serie, WandaVision, gaat op 15 januari in première, en ondertussen zijn de opnames van The Falcon and the Winter Soldier, Loki en Ms. Marvel met Adil El Arbi en Bilall Fallah achter de camera aan de gang.

In maart zou het de beurt zijn aan Moon Knight met Oscar Isaac in de hoofdrol en She-Hulk met Tatiana Maslany in de hoofdrol. Zij beweerde echter onlangs dat ze niet bij het project betrokken is.

Bron: THR