Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.03.2020

Bioscopen in New York en Los Angeles gaan dicht door corona-dreiging

door Vertigo

De burgemeesters van zowel New York als Los Angeles hebben besloten alle bioscopen te sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel gaat morgen, dinsdag 17 maart, van kracht in New York en in Los Angeles zijn alle cinema’s reeds dicht.

“Ons leven is aan het veranderen op een manier die we een week geleden niet voor mogelijk hadden gehouden,” tweet de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio. “We ondernemen een reeks acties die we anders nooit zouden ondernomen hebben om het leven van onze naasten en onze buren te redden.”

Net zoals in België zijn vanaf morgen alle restaurants en café’s in New York beperkt tot afhaling of thuislevering en moeten alle bioscopen, nachtclubs, theater- en concertzalen tot nader order toe.

“Dit is geen beslissing waar ik licht overga,” voegt de Blasio eraan toe. “Deze plekken zijn het hart en de ziel van onze stad. Ze zijn een deel van wat ons New Yorkers maakt. Onze stad staat echter tegenover een ongeziene dreiging en we moeten reageren alsof we ons in oorlogstijd bevinden.”

Bron: IndieWire