Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.10.2020

Bioscoopuitbaters overal ter wereld pleiten voor heropening New Yorkse bioscopen

door Vertigo

De Global Cinema Federation, een globale organisatie van bioscoopuitbaters, heeft een oproep gedaan aan gouverneur Andrew Cuomo om de bioscopen in New York te heropenen.

In een brief die werd ondertekend door de hoofden van grote bioscoopketens zoals AMC, Cinemark en Cineworld, raadt de organisatie aan dat Cuomo een voorbeeld neemt aan Gavin Newson, de gouverneur van Californië.

Newson gaf toestemming om de bioscopen op bepaalde plaatsen te heropenen, afhankelijk van het aantal coronabesmettingen. Dat zou volgens de Global Cinema Federation een groot verschil kunnen maken.

“De staat New York is een belangrijke afzetmarkt voor de bioscoopsector, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld,” staat te lezen.

“Nu de bioscopen in New York al bijna zeven maanden gesloten zijn en het niet duidelijk is wanneer ze opnieuw de deuren zullen mogen openen, zijn de studio’s niet bereid om films uit te brengen. Daardoor staan er dit jaar bijna geen enkele grote releases meer gepland.”

“Zonder nieuwe films zullen veel leden van de globale sector genoodzaakt worden om weer te sluiten en velen onder hen zullen het niet overleven.”

Verder verwijst de Global Cinema Federation naar een studie van de Amerikaanse National Association of Theatre Owners, waarin staat dat volgens virologen het risicio op coronabesmetting in bioscopen laag is, zolang de bezoekers een mondmasker dragen.

Bovendien wordt in de brief benadrukt dat bioscoopuitbaters tal van extra veiligheidsmaatregelen hebben genomen, waardoor een bioscoopbezoek niet anders zou zijn dan op restaurant gaan of een religieuze dienst bijwonen. Op de koop toe zouden er nog geen coronabesmettingen in bioscopen zijn vastgesteld.

Bron: Variety

Lees meer over: