Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.12.2021

Bioscoop- en streamingstrategie voor geplande fusie Warner en Discovery onthuld

door Vertigo

Onlangs werd aangekondigd dat Warner wordt overgenomen door Discovery en nu heeft CEO David Zaslav zijn plannen voor het nieuwe bedrijf, Warner Bros. Discovery, toegelicht.

Zaslav wil Warners filmstudio, die zijn 2021-titels in de VS een simultane bioscoop- en streamingrelease gaf, doen herleven en de box-office gebruiken als een manier om mensen naar de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ te lokken. De CEO mikt op een gezamenlijk aantal abonnees van 200 tot 250 miljoen.

“Het is onze taak om de streaming-, film- en tv-afdelingen van het bedrijf sneller te doen groeien dan het traditionele zakelijk model in kracht afneemt,” voegt Zaslav eraan toe.

De fusie zou midden 2021 rond zijn, maar stuit op tegenkanting in het Amerikaanse Congres. Dertig Democratische Congresleden hebben een brief geschreven waarin ze schrijven dat het nieuwe bedrijf mogelijk een te groot marktaandeel zou hebben en voor minder concurrentie in de media- en entertainmentsector zou zorgen.

Volgens Zaslav klopt dat niet. Hij redeneert dat het aantal Hollywoodstudio’s gelijk blijft, aangezien Discovery zich hoofdzakelijk op reality-tv toespitst.

Bron: IndieWire

 

Lees meer over: