Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.06.2018

Billionaire Boys Club-verdeler reageert op betrokkenheid Kevin Spacey

door Vertigo

Het zijn barre tijden voor Vertical Entertainment. De distributeur bracht samen met MoviePass Ventures het door de filmpers verguisde Gotti uit en wist daarmee geen potten te breken aan de box-office. Binnenkort staan ze in voor de release van Billionaire Boys Club, een film met Baby Driver-sterren Ansel Elgort en de van seksuele intimidatie beschuldigde Kevin Spacey.

In een statement verdedigde Vertical Entertainment hun keuze om de film uit te brengen, ondanks de betrokkenheid van Spacey. “We hopen dat de verontrustende beschuldigingen over het gedrag van één persoon, die nog niet aan het licht waren gekomen toen de film twee en een half jaar geleden werd gemaakt, de release niet bederven,” stond te lezen.

“We keuren seksuele intimidatie op geen enkele manier goed en we steunen de slachtoffers ervan. Tegelijkertijd is het geen gemakkelijke of ongevoelige beslissing om de film in de zalen uit te brengen. We geloven dat de cast en de honderden crewleden die hard aan de film hebben gewerkt een kans verdienen om hun eindproduct het publiek te zien bereiken.”

“Uiteindelijk hopen we dat het publiek zelf een mening kan vormen over de verwerpelijke beschuldigingen tegen een iemands verleden,” klonk het tot slot, “maar niet ten koste van de volledige cast en crew die bij deze film betrokken waren.”

Billionaire Boys Club werd geregisseerd door James Cox en gaat over een groepje rijke vrienden, waaronder Elgort en Kingsman-ster Taron Egerton, die om de tuin worden geluid door een oplichter (Spacey). Ook Emma Roberts, Jeremy Irvine, Cary Elwes, Suki Waterhouse, Billie Lourd en Rosanna Arquette maken deel uit van de cast.

Bron: IndieWire