Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.04.2021

Bill Murray teaset Ghostbusters: Afterlife en werd om de tuin geleid voor Ghostbusters II

door Vertigo

Bill Murray is binnenkort opnieuw te zien als Peter Venkman in Jasons Reitmans Ghostbusters: Afterlife en zegt dat hij aanvankelijk zijn twijfels bij de Ghostbusters-threequel had.

“Jason Reitman belde me op en zei dat hij al jaren een idee voor een nieuwe Ghostbusters-film had,” zegt Murray, die met Reitmans vader Ivan aan Ghostbusters en Ghostbusters II samenwerkte.

“Ik herinner me Jason als kind en vroeg me af wat hij in godsnaam van Ghostbusters wist,” vervolgt Murray. “Hij had echter een geweldig idee dat hij samen met de fantastische regisseur Gil Kenan, met wie ik aan City of Ember samenwerkte, had bedacht.”

Volgens Murray zal Ghostbusters: Afterlife de franchise nieuw leven inblazen. “De film voelt aan als het origineel,” zegt de acteur. “Bij de sequel en de vrouwelijke reboot was dat minder het geval.”

Murray is ondertussen zeventig en zegt dat het fysiek lastig was om opnieuw in de huid van een Ghostbuster te kruipen. “Die proton packs zijn nog steeds heel ongemakkelijk om te dragen,” zegt hij.

“Bovendien werd er door de special effects wind en aarde in ons gezicht geblazen en moesten we vaak gaan liggen en weer rechtstaan,” vervolgt hij. “Ik vroeg me af waar ik mee bezig was.”

De acteur denkt echter dat de uitputtende shoot zijn vruchten zal afwerpen. “Als acteurs op de set afzien en filmmakers hun ellende kunnen vastleggen, wordt het publiek erdoor geraakt,” zegt hij.

Ghostbusters: Afterlife haalt in november de zalen, nadat de releasedatum door de coronacrisis meermaals werd opgeschoven. “Ik ben blij dat de film werd uitgesteld,” zegt Murray. “Hij zal de moeite waard zijn om te bekijken.”

Verder zegt Murray dat hij eerst absoluut niet in Ghostbusters II wilde meespelen, maar zich liet overhalen door een idee voor de film dat niet werd gebruikt.

“Ik dacht dat men enkel een sequel wilde maken om geld te verdienen,” zegt Murray. “Ik weet niet of Ivan het heeft geregeld, maar men is erin geslaagd om alle castleden opnieuw te doen samenzitten. We hadden elkaar niet meer gezien sinds de release van de eerste film en het was een leuke reünie. Toen werd ons een voorstel gedaan voor de sequel en het leek me geweldig.”

Volgens Murray ging het om een idee van Ghostbusters-coscenarist en -acteur Harold Ramis. “Het uiteindelijke script was er echter niet op gebaseerd,” zegt Murray. “Men lokte ons onder valse voorwendselen terug, maar dat ontdekte ik pas toen de opnames al begonnen waren. Daarna moesten we er het beste van maken.”

Bron: The Playlist, IndieWire