Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2021

Bijna helft Amerikanen wil dat Dwayne Johnson gooi naar presidentschap doet

door Vertigo

In januari 2019 zei Dwayne Johnson dat hij in de toekomst mogelijk een gooi naar het Amerikaanse presidentschap doet en nu blijkt uit een peiling van het marktonderzoeksbureau Piplsay dat bijna de helft van de Amerikanen hem daarin zou bijstaan.

Piplsay vroeg aan ruim 30.000 Amerikanen of ze Johnson en Matthew McConaughey, die onlangs interesse in het gouverneurschap van Texas toonde, in hun politieke ambities zouden steunen.

Van de ondervraagden wil 29 procent dat zowel Johnson en McConaughey zich kandidaat stellen om respectievelijk president en gouverneur te worden. 17 procent kiest enkel voor Johnson en 12 procent enkel voor McConaughey. Met andere woorden zou in totaal 46 procent van de Amerikanen zich achter Johnson scharen.

Verder droeg Piplsay ook zeven mannelijke en zeven vrouwelijke Hollywoodsterren als presidentskandidaten voor. Bij de mannelijke haalde Tom Hanks het met 22 procent van de stemmen nipt van Will Smith (21 procent). Angelina Jolie kwam bij de vrouwelijke met 30 procent als winnaar uit de bus, gevolgd door Oprah Winfrey (27 procent).

Johnson reageert alvast enthousiast op de resultaten van de poll en deelt ze op Instagram met de woorden: “Als ik ooit president word, zal het mijn eer zijn om het Amerikaanse volk te dienen.”

Bekijk alle resultaten en Johnsons reactie hieronder:

Bron: ScreenRant