Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.04.2018

Betekent dit het einde van de Mad Max-franchise?

door Vertigo

De toekomst van George Millers Mad Max-franchise komt in het gedrang door een rechtzaak tussen Kennedy Miller Mitchell, het productiehuis van Miller, en Warner Bros.

Het budget voor Mad Max: Fury Road lijkt voor beide partijen het grootste struikelblok te zijn. Kennedy Miller Mitchell vindt dat Warner hen een bonus van 9 miljoen dollar moet omdat ze binnen het budget van 157 miljoen dollar zijn gebleven. Volgens hen bedroeg de eindsom 154,6 miljoen dollar, maar Warner Bros. beweert dat het om 185,1 miljoen dollar gaat.

Het verschil van 31 miljoen dollar zit ‘m in de reshoots waarvan Kennedy Miller Mitchell beweert dat ze door Warner Bros. werden opgelegd na het zien van een eerste versie van de film en dat ze niet bij het oorspronkelijke budget zouden geteld worden.

Warner Bros. zegt op hun beurt dat Kennedy Miller Mitchell akkoord was om een deel van de kosten voor de reshoots op zich te nemen en dat het productiebedrijf wijzigingen doorvoerde aan de film zonder toestemming van de studio, waardoor de opnames vertraging opliepen en het budget nog hoger werd.

Kennedy Miller Mitchell pikt het ook niet dat Warner Bros. de film liet cofinancieren door Brett Ratners RatPac-Dune Entertainment. In Kennedy Miller Mitchells contract met Warner Bros. stond namelijk dat eerst zij die kans moesten krijgen.

Warner Bros. heeft ondertussen hun eigen rechtzaak aangespannen tegen Kennedy Miller Mitchell, omdat ze een film van 100 minuten met een PG13-rating hadden gevraagd, maar een film van 120 minuten met een R-rating kregen.

Bron: IndieWire