Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.03.2022

Beste Actrice-Oscarwinnares Jessica Chastain eert LGBTQ+-gemeenschap in ontvangstspeech

door Vertigo

Jessica Chastain won de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol als televangeliste Tammy Faye Bakker in de biopic The Eyes of Tammy Faye. Ze gebruikte haar speech om belangrijke maatschappelijke issues aan te kaarten, met name in de LGBTQ+-gemeenschap.

“We hebben een heel moeilijke periode vol trauma en eenzaamheid achter de rug, en er zijn zoveel mensen die zich hopeloos en alleen voelen. Zelfdoding is de belangrijkste doodsoorzaak in de VS. Het heeft zoveel families al geraakt, en zeker ook leden van de LGBTQ-gemeenschap, die zich vaak niet op hun plaats voelen”, zei Chastain.

“We worden geconfronteerd met discriminerende en onverdraagzame wetten die als enig doel hebben om ons nog verder uiteen te drijven. Over de ganse wereld worden er geweld en haatmisdrijven gepleegd tegen onschuldige burgers”, ging Chastain verder.

De actrice sloot af: “Op zo’n momenten denk ik aan Tammy en voel ik mij ge├»nspireerd door haar radicale liefde. Ik voel me ge├»nspireerd door haar medeleven. Ik zie het als een leidraad die ons allemaal verbindt in ons verlangen om aanvaard te worden voor wie we zijn en wie we liefhebben, en om een leven te leiden zonder angst voor geweld of terreur. Aan iedereen die zich hopeloos of alleen voelt: je bent onvoorwaardelijk geliefd voor de unieke persoon die je bent.”

Bron: EW

Lees meer over: