Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.01.2022

Benedict Cumberbatch’ Power of the Dog-methodacting zorgde voor wrevel op de set

door Vertigo

Benedict Cumberbatch vertelde onlangs dat hij voor zijn rol als de onbeschofte cowboy Phil Burbank in Jane Campions The Power of the Dog aan methodacting deed en daarbij heel ver ging. Nu heeft Jesse Plemons, die Phils broer George vertolkt, onthuld dat hij zich op een bepaald moment aan Cumberbatch ergerde.

“Hij noemde me ‘big boy‘ in plaats van ‘fatso‘,” zegt Plemons, een verwijzing naar de manier waarop Phil George aanspreekt. “Ik heb het gevoel dat weinig mensen ooit al ‘big boy‘ zijn genoemd en dacht: ‘Godverdomme. What the fuck.'”

Cumberbatch zegt dat Campion een omgeving creëerde waarin hij zich brutaal kon gedragen. “Ze introduceerde me aan de crew als Phil en zei dat ze Benedict pas op het einde van de shoot zouden ontmoeten,” zegt hij.

“Op die manier kon ik me volledig wijden aan mijn personage, wiens gedrag soms weerzinwekkend is, zonder me ook maar een beetje schuldig, beschaamd of onzeker te voelen,” vervolgt hij.

Plemons voegt eraan toe dat Cumberbatch na afloop van de opnames zijn excuses aanbood: “Hij zei dat het hem enorm speet, maar ik zei dat hij zich geen zorgen moest maken en dat hij geweldig werk had geleverd.”

Bron: IndieWire