Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2022

Ben Affleck gaf de brui aan Batman-film na slechte Justice League-ervaring

door Vertigo

Ben Affleck zei onlangs dat zijn comeback als Batman in The Flash mogelijk het hoogtepunt van zijn DC-carrière is en heeft nu onthuld dat Justice League het dieptepunt was.

Affleck zou oorspronkelijk een Batman-solofilm regisseren na Justice League, maar zegt dat hij er door de woelige opnames van de superheldenprent de brui aan gaf. “Ik besefte dat een Batman-film inblikken me niet gelukkig zou maken,” zegt hij. “De regisseur zou het net geweldig moeten vinden.”

“Ik zou het waarschijnlijk leuk gevonden hebben toen ik 32 of zo was, maar het leek me de moeite niet waard,” vervolgt hij. “Dat is het geweldige voordeel van jezelf opnieuw te oriënteren en je prioriteiten te stellen.”

De acteur voegt eraan toe dat Justice League een slechte ervaring was door een samenloop van omstandigheden: zijn leven, zijn scheiding van Jennifer Garner, onenigheid achter de schermen, de zelfmoord van regisseur Zack Snyders dochter en de reshoots met zijn vervanger Joss Whedon.

Justice League had alles waar ik een hekel aan heb,” zegt Affleck. “Op dat moment besliste ik om Batman de rug toe te keren. Ik deed het niet omdat ik de film slecht vond. De kwaliteit speelde geen rol.”

Bron: The Playlist