Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.11.2021

Un monde en Mijn vader is een saucisse in de prijzen op Ests filmfestival

door Vertigo

De Belgische Oscarinzending Un monde van Laura Wandel heeft de Grand Prix gewonnen op het Just Film Festival, een nevensectie voor jeugd- en kinderfilms van het Tallinn Black Nights Festival in Estland.

Eerder won Un monde de FIPRESCI Award in Cannes, waar hij geselecteerd was voor de nevensectie Un Certain Regard, de hoofdprijs in de First Feature Competition van het BFI London Film Festival en awards op de filmfestivals van El Gouna in Egypte, Pingao in China, Guanajuato in Mexico, Sarajevo in Bosniƫ en Ourense in Spanje.

Un monde gaat over de 7-jarige Nora en haar grote broer Abel. Wanneer Nora ziet dat Abel wordt gepest door andere kinderen op school, probeert ze hem te beschermen door hun vader te waarschuwen. Abel verplicht haar echter om te zwijgen.

Naast Un monde viel ook Mijn vader is een saucisse van Anouk Fortunier in de prijzen op het Tallinn Black Nights Festival. De Vlaamse film was eveneens opgenomen in het Just Film Festival en won de European Children’s Film Association Award.

Bron: ScreenDaily